MILKA HENRIQUES DE CASTRO
COMPLEMENTAIRE GENEESWIJZEN
HOME PRAKTIJKVOORBEELDEN CONTACT ACHTERGRONDEN

Hoe werken homeopathie en remedies?

Ze zetten je afweersysteem op het verkeerde been.

Stel, je bent verkouden. Dan stuurt je afweersysteem precies zoveel troepen op de indringers (het virus) af als het denkt nodig te hebben. Maar je wilt sneller van die verkoudheid af. Dan neem je homeopathie.

In homeopathie zit inderdaad (dat hebben de geleerden al tot vervelens toe vastgesteld) nauwelijks of niets van de stof die op het etiket staat. De oplossing is dermate dun geworden dat er geen molecuul meer in zit. Maar. De informatie van die stof zit nog wl in het middel, en dat is ook het enige dat nodig is.

Die informatie komt je lichaam binnen en bereikt het afweersysteem. Dat denkt vervolgens: "Ai, we zijn veel zieker dan ik dacht! Weet je wat, ik verdubbel het aantal troepen om de ziekte te bestrijden."Dan gaat het afweersysteem vervolgens met overmacht aan de slag en drijft de ziekte het lichaam uit.

Zo werken de meeste andere remedies ook, maar dan meestal niet op een duidelijke ziekte. Ze werken op onze mentale en psychische gesteldheid, en sommige remedies lossen vastgeroeste denkbeelden op. Dat gebeurt dan ook weer door juist te doen alsof er 'meer' van zo'n denkbeeld aanwezig is. Dat kan met behulp van bloesemremedies, kleurtherapie en nog veel andere remediesoorten.

Het blijft wonderbaarlijk om steeds weer mee te maken dat psychische problemen verdwijnen terwijl er nauwelijks woorden aan besteed zijn.

Wie ben ik?

Wat gebeurt er bij een consult?

Hoe gaat de behandeling?

Hoe werken homeopathie en remedies?

Kan ik iedereen behandelen?

Helpt het alleen als je er in gelooft?

Hoe werk ik met kinderen?

Behandel ik ook dieren?

Kan ik gedachten lezen en/of toekomst voorspellen?

Milka2013a
HOME